Sök

Fördelarna med äkta programvara från Microsoft

Jag har precis formaterat om datorn efter en hårddiskkrasch. Jag försökte först klona den gamla disken, för att slippa att installera om alla program och göra om alla inställningar jag gjort för att få datorn precis så som jag vill ha den. Den gamla disken var lite grinig så det tog ett litet tag, men jag lyckades till slut att klona över all information till en ny hårddisk.

Tyvärr ville inte Windows starta från den nya disken. Ok, inte så konstigt, tänkte jag. Det var ju trots allt lite läsfel och så på den gamla, men en reparation av Windows skulle säkert avhjälpa detta. Trodde jag.

Visst startade Datorn efter reparationen. Problemet var bara att jag inte fick logga in. Varje gång jag försökte fick jag veta att Windows inte kunde verifiera att det var en äkta Windows. Ville jag prova att verifiera nu? Ja, det ville jag.1 Och så loggades jag ut igen. Jaha. Kanske kunde man lösa problemet i felsäkert läge? Nähä. Måste man verifiera Windows innan man fick använda felsäkert läge? (censurerade svordomar).

Till slut gav jag upp och gjorde en nyinstallation. Jag lär ha att göra några dagar med installationer och inställningar, men det har ju sina fördelar med en fräsch installation. Allt verkade gå bra tills det blev så här:

Fördel med äkta Windows?


Det är då det poppar upp en liten ruta som tackar mig för att jag använder ett äkta exemplar av Windows. Längst ner på rutan ser jag texten: ”Läs mer om fördelarna med äkta programvara från Microsoft.” Jo tack, jag ser dem redan…

  1. Eftersom jag har en äkta kopia av windows...
  2. Jag lyckades faktiskt komma in i felsäkkert läge med kommandotolk, men detta var inte till så mycket nytta det heller.