Sök

Är det så mycket att begära?

Jag skulle önska att det var lite mer samarbete här hemma. För det första har vi katt. Hon förväntar sig att bli servad hela tiden. Det ska vara torrfoder här, och bitar i gelé där, ja, mest bitar i gelé faktiskt. Men när man ber henne att tömma kattlådan, tror ni att hon gör det? Är det så mycket att begära? Men icke: Man får fixa det själv! Otacksamma djur!

Men det värsta inträffade idag. Disken var i akut behov av att diskas. Och tro inte att katten kunde tänka sig att göra det, inte. (Otacksamma djur!) Man får således göra det själv. Så man fyller upp diskhon med disk och drar på vattnet. Vattennivån börjar stiga i maklig takt och allt ser ut att gå bra. Sen vänder man ryggen åt i en ynka liten sekund. Tror ni inte att kranen hittar på nåt jäkelskap, va? En ynka sekund och diskhon är fylld till brädden med vatten. EN SEKUND. Är det tacken man får? VA? Allt jag önskar är lite samarbete. Är det så mycket att begära?

Saker jag behöver #1

Jag läste någonstans att filmen Død snø skulle vara den bästa norska nazi-zombie-splatterfilmen som gjorts. Ett sådant påstående kan man givetvis inte ignorera, så jag tog mig tid och såg filmen idag. Och visst, jag kan inte avgöra huruvida den var den bästa norska nazi-zombie-splatterfilmen någonsin, men den var definitivt en av de bättre. Jag ger den 4 stolar, en spade och ett par glödlampor i betyg1.

Uppmärksamma läsare (om jag nu har sådana.. ja läsare alltså) kanske har lagt märke till att rubriken antyder att det skulle handla om habegär. Vad har nu detta med norska nazi-zombie-splatterfilmer att göra? Jo, det ska jag berätta. En av killarna i filmen trillar av en händelse rakt ner i nazi-zombiernas vapengömma. Vad gör han i detta läge? Ja, ni gissade rätt; man moddar sin snöskoter:

Jag behöver verkligen en sån här!

Jag BEHÖVER en snöskoter med en mg42:a monterad i fronten. Eller, det är ju inte så mycket snö nu för tiden, med all global uppvärmning och så, så en snöskoter har jag kanske inte så stor glädje av. Men jag skulle behöva något med en mg42:a på. En permobil till exempel. Det skulle vara riktigt trevligt att ha. Jag fyller år i november, bara så att ni vet...

Jag befarar dock att en så pass användbar grej lär stöta på patrull här hemma. Jag har under flera års tid propagerat för att vi ska montera en kulspruta på balkongen, men tror ni jag får det? Jag menar, det finns ju många fördelar att ha ett fruntimmer där hemma2, men nog fan kan dom vara egendomligt oresonliga ibland!

  1. Jag tror att jag måste se över mitt betygsystem nu när glödlamporna ska förbjudas.
  2. Jag kan inte komma på några just nu, men jag är antagligen bara lite upprörd över att jag inte får ha något kulsprutenäste på balkongen...