Sök

In i dimman


"Polisen misstänker att man är en rejäl knarkhärva på spåren. Man tror sig inom kort kunna göra det största narkotikatillslaget i modern historia."

 

Detta lär man kunna läsa i morgondagens tidning. Det lär bli långa och grundliga utredningar. Risken är att SKL:s rapporter inte lär göra saken bättre. Polyvinylacetat, kalciumkarbonat och polysacarider lär landsortspoliserna kunna läsa om. "Ojoj, det där är farliga grejjer" lär de säga, och så sätter utredningen fart. Ja, tills någon får för sig att googla på provresultaten och de inser att det är spackel och rester av tapetlim de hittat.

 

Någon gång under våren kommer förövrigt en av de största mörkläggningarna i svensk polishistoria att äga rum, bara så att ni vet.

 

Jag har alltså slipat väggarna i hallen. Det är slipdamm över allt. Bokstavligen.

 


Hallen III: En nationell kris

Renovering av hallen

Efter ett litet uppehåll, så har vi åter kommit igång med uppfräschningen av vår hall. Således har jag ägnat hela dagen med att ta bort de sista tapet- och limresterna, och allvarligt talat så vet jag inte vad de som satte upp de där tapeterna tänkte. Eller rättare sagt så har jag bildat mig en ganska bra bild av den mentala hälsan hos den, eller de personer som gjort tapetserat hallen en gång i tiden1.

Då jag inte kan tänka mig att bostadsrättsföreningen skulle låta någon som är spritt språngande galen att bosätta sig i huset, så antar jag att man tog in billig arbetskraft från 'Norra', Västerviks (ö)kända mentalsjukhus och efter denna institution är nedlagd sedan länge kan detta ge en fingervisning om när tapeterna sattes upp.

Skulle man vilja ha en noggrannare datering skulle det vara relativt enkelt, det är bara att kolla upp när den stora tapetklistersbristen inträffade2, för <valfritt kraftuttryck här> vad tapetklister de har använt! Jag tycker inte att jag har gjort annat än skrapat bort gammalt lim idag. Resonemanget måste ha gått någonting i stil med det här:

- Men, hallå, ska vi inte fylla alla hål med spackel och sen slipa tills vi har en riktigt slät yta att sätta upp tapeterna på?
- Nej, nej. Man klickar bara på lite spackel på de värsta hålen och över saker som sticket ut. Sedan kan man lägga på tapetklister så det blir jämnt.
-Fan, va' smart. Du är ju en riktig Ajnstajn!


Förresten kom jag på katten när hon satt och googlade efter "Katt sökes"-annonser. Jag tror inte att hon riktigt uppskattat det faktum att jag växelvis begagnat sprayflaskan (för att blöta upp gamla tapetrester) och dammsugaren (för att suga upp alla limrester). Jag tror till och med att jag råkade träffa henne med sprayflaskan vid något tillfälle, och vatten är ju som bekant något av det värsta som finns!



  1. Jag har som ni säkert känner till skrivit om denna hall även tidigare: Hallen - en skräckhistoria
  2. Jag känner att jag här måste rikta en del skarp kritik mot det svenska skolsystemet. Vi får läsa om massor av krig och elände. Vi får till och med läsa om den fruktansvärda potatisbristen på Irland, som så effektivt decimerade den Irländska befolkningen. Men får man läsa något om den stora tapetklistersbristen, en av de största katastroferna i svensk historia? Nej, det för man inte!